Перець солодкий Ратунда Жовтий — середньосстиглий, сорт томатоподібний типу. Вирощується переважно у відкритому ґрунті. Рослина детермінантна, заввишки до 50 см, з міцними стеблами, добре розвиненою кореневою системою та густою листовою. Формує 12-15 плодів. Стійке до різких змін температури та вологості, швидко відновлюється після стресових впливів. Не схильне до фузаріозу, вертицилізу, альтернаріозу та вірусу мозаїки.
Плоди плоско-округлі, ребристі, за формою схожі на томат або гарбуз маленьких розмірів. Товщина стінки — від 6 до 10 мм. У довжину виростають до 5-6 см, у діаметрі — 6-8 см. Середня вага — 180 г. Період дозрівання триває 120-130 днів. Колір у технічній стиглості — темно-зелений. У стадії біологічної зрілості — яскраво-жовтий. М'якоть солодка, соковита, м'ясиста. Перегородки можуть злегка гірчити. Плоди захищені тонкою, але щільною шкіркою, тому не втрачають товарності під час транспортування або зберігання. Вживаються у свіжих стравах, для кулінарії, консервування й заморожування.
Особливості сорту солодкого перцю Ратунда Жовта:
- збирання врожаю можна проводити через 120-130 днів від появи виходів;
- вирощується у відкритому ґрунті;
- невибагливий, пластичний і стресостійкий;
- не схильний до вертицилізлазного та фузаріозного в'янення, альтернаріозу та вірусу мозаїки;
- урожайність становить 4-5 кг/м2;
- чудові смакові якості та товарний вигляд;
- зберігає смак і товарність під час транспортування та зберігання;
- призначений для свіжого ринку та різних типів термообробки.
- Ціна: 5 800 ₴/кг