Капуста КОЛЬРАБІ
Кольрабі – стеблеплідна капуста. В іжу використовують стебло. За вмістом білку, мінеральних солей та інших поживних речовин перевершує інші різновиди капусти. Тільки аскорбінової кислоти в ній 50 мг%, за що її називають північним лимоном . Кольрабі – холодостійка, вологолюбна рослина. У зв'язку з швидким зростанням, вимоглива до родючості грунтів та до своєчасних поливів та підживлень. При пересиханні грунту плід дерев'яна яніє, розтріскується і передчасно утворює стрілки. Є незамінним продуктом при серцево-судинних захворюваннях та запальних захворюваннях дихальних шляхів. Серед біло-зелених сортів найбільш популярні: Атена, Венська біла, Гігант, Моравія.
Капуста КОЛЬРАБИ
Кольраби – стеблеплодная капуста. В пищу используют стебель. По содержанию белка, минеральных солей и других полезных веществ превосходит другие разновидности капусты. Только аскорбиновой кислоты в ней 50 мг%, за что ее называют северным лимоном. Кольраби – холодостойкое, влаголюбивое растение. В связи с быстрым ростом, требовательно к плодородию почвы и к своевременным поливам и подкормкам. При пересыхании почвы плод деревенеет, растрескивается и преждевременно образует стрелки. Є незамінним продуктом при серцево-судинних захворюваннях і запальних захворюваннях дихальних шляхів. Серед біло-зелених сортів найбільш популярні: Атена, Віденська біла, Гігант, Моравія.