ЧАБЕР САДОВИЙ
Однорічник. Трав'яний яниста пряносмакова рослина з дрібними фіолетовими або білуватими квітками. Використовується вся наземна частина рослини до цвтіння або на його початку. Свіжу зелень чабру використовують у салатах, супах, при солінні овочів, грибів. У засушенному вигляді аромат чаберу підсилюється і його використовують для ароматизації багатьох страв, особливо м ясних. Дуже широко використовується для лікування шлунково-кишкового тракту, нирок простуди.
ЧАБЕР САДОВИЙ
Однорічник. Трав'яниста пряновкусовое рослина з дрібними фіолетовими або білими квітками. Використовується вся надземна частина рослини до цвітіння або на його початку. Свіжу зелень чабру використовують у салатах, супах при засолюванні овочів, грибів. В засушеному вигляді аромат чаберу посилюється і його використовують для ароматизації багатьох страв, особливо м'ясних. Дуже широко використовується для лікування шлунково-кишкового тракту, нирок, застуди.